Waarom

We bevinden ons in een tijd van grote en structurele veranderingen die veel sneller gaan dat we eigenlijk aan kunnen. Je kunt het een paradigmaverschuiving noemen, waar eigenlijk ons hele systeem van aannames schuift. Op elk gebied. Familie, werk, vermaak, omgang met de natuur en met elkaar, politiek. Alles verandert…….

Dit betekent nog niet dat oude modellen en manieren van leven en werken al zijn verdwenen, nee, de twee werelden zullen voorlopig nog naast elkaar leven. De oude wereld is aan het verdwijnen en een nieuwe wereld komt op en begint te bloeien. De vraag is, wil jij, jouw team en jouw bedrijf een positieve nieuwe toekomst creëren en hoe doe je dat?  

Crisis als kans om te transformeren

Als je eenmaal ziet dat alles aan het veranderen is, dan is de vraag hoe ga jij en jouw bedrijf in deze dynamiek een positieve en bloeiende toekomst creëren?

Er zijn diverse scenario’s maar wij gaan uit van de kans en kracht  scenario. In elke verandering zit een grote kans om een evolutiesprong te maken en nog beter en sterker te worden.

We hebben het over echte transformatie. Niet zomaar een verandering. Wat is het verschil?

Transformatie is een diepe, fundamentele verandering van waarden, identiteit en overtuigingen. Een nieuwe perspectief, een andere mindset. Een metamorfose die eerst intern plaatsvindt en daarna zich extern manifesteert. 

Ik help je met allebei. Eerst de interne verdieping van je identiteit, expliciet maken van je krachten en eigenschappen, en dan dat extern authentiek manifesteren. 

 

Evolution is an inside job

Maar hoe ga je om met verandering als je niet weer hoe de verandering er uit gaat zien? Hoe ga je om met de onzekerheid? Hoe wordt je flexibel en sterk genoeg om met grote verandering om te kunnen gaan?

Verandering is voor de meeste mensen eng en bedreigend want onze brein wil ons het liefst veilig houden. Wij zetten neurowetenschap in om je brein optimaal voor te bereiden en mee te laten werken. 

En faciliteren je innerlijk weten en je eigen kracht. Alleen als je weet wie je bent, wat je krachten zijn dan kan je goed met verandering om gaan. 

Legacy

Een bedrijf wil graag lang en gezond leven. Flexibel, lerend en intrinsiek zo sterk, dat je optimaal in kan spelen op  veranderingen.

Zoals Arie de Geus onderzocht in zijn award winning boek, “The Living Company”, de meeste bedrijven sterven veel te jong. Bedrijven zijn organisch en kunnen langer leven en zich verder ontwikkelen, onafhankelijk van de leiders en product/markt combinaties.

Bedrijven gebruiken maar een fractie van hun capaciteit en mogelijkheden. Uit zijn onderzoek blijkt dat bedrijven honderden jaren oud kunnen worden als ze een sterke, lerende, unieke en authentieke cultuur en persona hebben.

Missie gedreven

Voorbij zijn de dagen van meer geld verdienen door simpelweg een solide product of dienst te leveren. De meest succesvolle bedrijven zijn gebouwd op de missie om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen.

Zo’n missie trekt slimme, autonome, creatieve mensen aan die je op een innovatieve manier kunnen helpen bij het oplossen van lastige uitdagingen. Bovendien vereist het leiders die de katalysator zijn voor verandering in de hele organisatie.

Meer weten over je unieke en authentieke identiteit?

© 2022 Manifest Consulting

Translate